• ÖKOISKOLA vagyunk

  • VÁRUNK

  • Gyakorlat

  • MEZŐGAZDASÁG

  • Kastélyunk is van

Erasmus

Nyári gyakorlaton Güssingenben!

 

11/G osztályos tanuló beszámolója

 

3 hetet tölthettem 2014 nyarán, az iskola után Güssingenben. A 350 km-s utat kisbusszal tettük meg 5 magyar társammal együtt.

Kiérkezéskor a Landwirtschaftliche Fachschule Güssingen nevű iskola kollégiumában kaptunk szállást, a 2 ágyas szobában az egyik magyar fiúval kerültem össze. A német tudásomra nagy szükségem volt, mert a kint létem alatt nem hallottam magyar szavakat, de kismértékben megismerkedtem a lengyel és angol nyelvvel is, német tudásom pedig sokat fejlődött.

A körbevezetés után máris munkába álltunk a fűnyírástól a bálarakodásig minden feladatot el kellett végeznünk. A munkaidőt (8-16 óra) szigorúan és pontosan betartották, nagyon ügyeltek a védőruházat használatára. Szabadidőnkben elvittek strandra, étteremben ebédeltünk, kirándultunk és még sörkóstolón is voltunk. Hétvégéken színes programok voltak, például: tűzoltó bemutató, felvonulás, zenei fesztiválok.

A gyakorlat elvégzése után 150 eurót kaptunk fizetségként. Az utazás, szállás, étkezés ingyenes volt, csak a költőpénzről kellett magunknak gondoskodni. Az ellátással maximálisan elégedett voltam.

Tanulótársaimnak csak ajánlani tudom, hogyha adódik ilyen lehetőségük, akkor éljenek vele. Ha tehetném én is visszamennék!

infoblokk_kedv_final_RGB_KA_saját_kicsi.jpg

FM DASZK, Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

7184 LENGYEL Petőfi út 5.

Tel.:74/582-513

       74/582-506

Fax:74/482-375 105-ös mellék

Kollégium 74/482-274

Email: apponyis@gmail.com