• ÖKOISKOLA vagyunk

  • VÁRUNK

  • Gyakorlat

  • MEZŐGAZDASÁG

  • Kastélyunk is van

 
KEHOP5211.jpginfoblokk_kedv_final_RGB_KA_saját_kicsi.jpg
 
 

Nyári gyakorlaton Güssingenben!

 

11/G osztályos tanuló beszámolója

 

3 hetet tölthettem 2014 nyarán, az iskola után Güssingenben. A 350 km-s utat kisbusszal tettük meg 5 magyar társammal együtt.

Kiérkezéskor a Landwirtschaftliche Fachschule Güssingen nevű iskola kollégiumában kaptunk szállást, a 2 ágyas szobában az egyik magyar fiúval kerültem össze. A német tudásomra nagy szükségem volt, mert a kint létem alatt nem hallottam magyar szavakat, de kismértékben megismerkedtem a lengyel és angol nyelvvel is, német tudásom pedig sokat fejlődött.

A körbevezetés után máris munkába álltunk a fűnyírástól a bálarakodásig minden feladatot el kellett végeznünk. A munkaidőt (8-16 óra) szigorúan és pontosan betartották, nagyon ügyeltek a védőruházat használatára. Szabadidőnkben elvittek strandra, étteremben ebédeltünk, kirándultunk és még sörkóstolón is voltunk. Hétvégéken színes programok voltak, például: tűzoltó bemutató, felvonulás, zenei fesztiválok.

A gyakorlat elvégzése után 150 eurót kaptunk fizetségként. Az utazás, szállás, étkezés ingyenes volt, csak a költőpénzről kellett magunknak gondoskodni. Az ellátással maximálisan elégedett voltam.

Tanulótársaimnak csak ajánlani tudom, hogyha adódik ilyen lehetőségük, akkor éljenek vele. Ha tehetném én is visszamennék!

AM DASZK, Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

7184 LENGYEL Petőfi út 5.

Tel.:74/582-513

       74/582-506

Fax:74/482-375 105-ös mellék

Kollégium 74/482-274

Email: apponyis@gmail.com